Supra-Stres

Suprastresul și Hormonii Fericirii

Stresul, oboseala și suprasolicitarea scad cantitatea de neurotransmițători numiți Mesagerrii Fericirii (numiți și Hormoni ai Fericirii) : Serotonina, Noradrenalina și Dopamina, instalând treptat dependența de stimulente artificiale pentru producerea lor de către corp (zahăr, cofeină, alcool, tutun, solvenți, droguri, supramuncă, cumpărături, jocuri de noroc sau sporturi extreme). Prin folosirea zilnică a instrumentelor oferite de cursurile noastre pentru Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica radiantă®-Real Reiki®, este restaurată capacitatea naturală de regenerare a acestor neurotransmițători, ridicându-se treptat dependențele de mai sus.

Faza 3 Rezistență – Suprastres

O sursă majoră de Stres este Lucrul sau Distracţia pe timp de 16 Ore pe zi, deoarece s-a redus implicit timpul de odihnă. Prin aceasta activitate în exces nu veţi mai avea suficientă energie şi suficient timp pentru repararea sau înlocuirea celulelor distruse sau pentru înlocuirea neurotransmiţătorilor uzaţi ai creierului, ajungând în Faza 3 –  Rezistență – Sprastres din graficul de mai sus. Dacă se va continua activitatea în acest ritm vor apare distrugeri ireversibile.

Tutunul este o toxină puternică. Fumatul distruge celulele care curăţă traheea şi bronhiile. Monoxidul de carbon, produs de fumat, provoacă intoxicaţie cronica cu acesta. Fumatul distruge arterele corpului, provocând în timp alimentarea insuficientă cu sânge şi oxigen a creierului, inimii şi altor organe vitale. Ultimele cercetări demonstrează faptul că fumatul creşte de 50 de ori riscul de a ne îmbolnăvii de cancer;

Suprastresul produce distrugeri fizice în corp prin dezechilibrul grav produs în funcţionarea chimică a creierului. În anul 1977 s-au descoperit Neurotransmiţătorii, mesageri chimici care transmit informaţia de la un neuron la altul. În fiecare zi în creierul nostru sunt transmişi şi recepţionaţi trilioane de neurotranmiţători. Ei sunt de 2 feluri:

 • Mesageri ai Fericirii , care ne mobilizează şi ne face fericiţi ;
 • Mesageri ai Tristeţii , care ne demobilizează şi ne întristează;

Când trăim în armonie cu noi şi cu cei din jur, nivelul celor 2 tipuri de Mesageri este în Echilibru.

Stresul Cronic provoacă pe de o parte de o Cerere Crescută de Mesageri ai Fericirii însoţită pe de altă parte de o Scădere a producţiei acestora. Terminaţiile nervoase ale Sistemului Nervos Central primesc mult mai mulţi Mesageri ai Tristeţii şi atunci intrăm într-o stare de Dezechilibru Chimic a Creierului numită SupraStres. Această stare ne face să ne simţim depăşiţi de viaţă: obosiţi continuu dar cu greutăţi la adormire, cu dureri şi o stare nedefinită de disconfort, fără energie şi bucurie de a trăi, deprimaţi, anxioşi şi incapabili de a coopera cu problemele vieţii.

Toleranţa la Stres:

Fiecare dintre noi avem capacitatea de a produce şi folosii Mesagerii Fericirii:

 • Atâta timp cât avem suficienţi Mesageri ai Fericirii pentru a face faţă Stresului din viaţă, Stresul va fi perceput ca un factor distractiv, excitant, generator de bucurii şi provocator ajutându-ne să nu ne plictisim;
 • Când evenimentele Stresante sunt mai mari sau mai multe, cantitatea de Mesageri ai Fericirii devine insuficientă, Stresul provocând Oboseala, Greutate la Adormire, Somn Agitat, Disconfort si Dureri, incapacitatea de a ne bucura de viaţă şi chiar Atacuri de Panică.

Cantitatea de Stres pe care o putem tolera înainte ca sa apară un dezechilibru între Mesagerii Fericirii şi cei ai Tristeţii se numeşte Tolerantă la Stres. Aceasta diferă de la o persoană la alta şi chiar la aceeaşi persoană diferă de la o perioadă la alta. Prin folosirea Zilnică a Instrumentelor Managementului Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă®-Real Reiki®, Toleranța la Stres va Crește indiferent de Toleranța Inițială.

Din nefericire ultimele studii arata ca 10% din populaţie are o Toleranţă la Stres foarte mică şi deci ei trăiesc în continuu în SupraStres. Drept consecinţă ei au toată viaţa: Probleme cu Somnul, Disconfort nedefinit, Dureri Inexplicabile, Oboseală Continuă şi Inexplicabilă, Depresii, Labilitate Emoţională, Atacuri de Anxietate ( Teamă Nedefinită ), ajungând treptat la Dependentă ( Muncă, Bani, Alcool, Cafea, Tutun, Medicamente, Droguri sau faţă de alte persoane ).

 

Cei 3 Hormoni ai Fericirii:

 Serotonina:  

Este responsabilă de Calitatea Somnului şi de Programul Orar Veghe – Somn al Corpului Uman, din acest ultim motiv ea se mai numeşte şi Ceasul Corpului. Este Generată,  Stocată şi Convertită ( Bidirecţional ) în Melatonină de către Glanda Pineală ( Epifiză ). Ea este esenţială pentru:

 •  Realizarea unei Armonii Corespunzătoare şi Adaptată la Starea Veghe Somn a Temperaturii Corpului;
 • Anularea Efectelor Negative ale Cortizonului Interior ( Hormonul de Luptă produs de Stres );
 • Armonia Ciclurilor de Veghe Somn.
 • Când cantitatea de Serotonină este in limitele normale Adormim Uşor, Dormim Profund şi ne Trezim Refăcuţi şi Plini de Viaţă.
 • Când cantitatea de Serotonină scade sub limita normală (datorită SupraStresului) Adormim Greu, avem un Somn Agitat, ne Trezim cu foarte mare Greutate şi uneori mai epuizaţi decât înainte de a ne fi culcat.
 • Deoarece Serotonina este primul Mesager al Fericirii afectat de Stres rezultă ca Primul Semn al SupraStresului este Dereglarea Somnului. 

Soluţiile Tehnicii Radiante®-Real Reiki® pentru aducerea la nivelul  optim a Serotoninei:

 • Folosirea Zilnică a celor  4R,
 •  Armonizarea Dormitorului şi Patului,
 •  Folosirea Combinației de Simboluri Universale 3*( SU4M+SU1M) +1*(SU22M+SU1M),
 •  Sesiune Expandată înainte de Culcare

 

Noradrenalina:

Stabileşte Nivelul Energiei disponibile Corpului la un moment  dat şi datorită căruia ne simţim plini de energie. La apariţia SupraStresului apare în Sânge Adrenalina ( Inima va bate mai repede, Sângele va fi Retras din Dermă şi Intestine şi dus către Muşchi iar în Palme şi pe Gât va apare o Transpiraţie Rece), iar cantitatea de Noradrenalină Scade ( ne simţim Epuizaţi, Obosiţi, Căzuţi, şi fără Vitalitate, nu mai avem Chef de Nimic, dorim doar sa Stăm, devenind din ce în ce mai Letargici).

Soluţiile Tehnicii Radiante® – Real Reiki® pentru aducerea la nivelul  optim a Noradrenalinei:

 • Folosirea Zilnica acelor 4R,
 • Armonizarea Biroului sau Locului de Muncă,
 • Folosirea Combinației de Simboluri Universale 3*( SU4M+SU1M) + 1*(SU22M+SU1M),
 •  Sesiune Expandată
 • Directare pentru Evenimentele Trecute care ne Supără încă, pentru Evenimentele Viitoare care ne Îngrijorează şi pentru Proiectele la Care Lucrăm.

 

Dopamina:

Reglează producția Endomorfinelor ( care stabilesc Pragul Rezistenței la Durere ) şi Controlează Centrul Plăcerii din Creier. La apariţia SupraStresului cantitatea de Dopamină din Creier Scade sub limita normală, Crescând Sensibilitatea la Durere şi făcând ca Activităţile care altă dată ne făceau Plăcere acum să ne fie Indiferente. În acest fel Viaţă unei Persoane SupraStresate să devină Plină de Durere şi Lipsită de Orice Plăcere.

Soluţiile Tehnicii Radiante® – Real Reiki® pentru aducerea la nivelul  optim a Dopaminei:

 • Folosirea Zilnică a celor 4R
 • Armonizările Încăperilor în care Trăim,
 • Directări pentru Activităţile Zilnice 
 • Folosirea Combinației de Simboluri Universale  3*( SU4M+SU1M) + 1*(SU22M+SU1M)

 

SupraStresul și Stimulentele de activare a Hormonilor Fericirii

Când nu ne simțim bine ( datorită SupraStresului ) încercăm să facem ceva pentru a ne simții bine. Natura ne-a pus la dispoziţie o mulţime de Stimulente ale Fericirii pe care le putem Mânca, Bea, Inhala sau Injecta. Aceste Stimulente ale Fericirii determină în Creierul Nostru creşterea Nivelului unuia sau mai multor Hormoni ai Fericirii ajutându-ne astfel să Restaurăm Temporal Starea de Bine chiar în situaţia Când suntem sun SupraStres.

Folosirea Stimulentelor Fericirii pentru a Combate Efectele SupraStresului este o Soluţie Incorectă deoarece oferă o Ameliorare a Stării de Bine pe Termen Scurt şi pe Termen Lung poate produce Probleme şi mai mari decât cele Provocate de SupraStres.

Stimulentele Fericirii ne pot ajuta doar Temporar să Dormim mai Bine, să Suportăm mai bine Durerea şi să avem mai multa Energie.

Cele mai cunoscute Stimulente ale Hormonilor Fericirii:

 • Zahărul, Stimulează o Creştere Imediata a celor 3 Hormoni ai Fericiri. El este obţinut de Corpul Uman din Lapte (Lactoză), Fructe  si Porumb Dulce (Fructoză), Miere (Glucoză), Carne (Sucroză)
 • Cofeina din Cafea, Ceai Negru, Ciocolată şi Cola
 • Alcoolul din Bere, Vin, Lichior, Votcă, Ţuică si alte Băuturi
 • Tutunul Fumatul Ţigărilor ( Activ sau Pasiv =, Mestecatul Tutunului, Fumatul prin Pipă.
 • Drogurile ( Marihoana, Cocaina, Amfetaminele, Heroina etc. )
 • Inhalarea unor Solvenţi  care au Efectul Alcoolului ( Dizolvant al Lacurilor, Vopselelor sau al Lacului de Unghii, Fumul produs de Arderea Produselor Petroliere, Adezivi)
 • Propria noastră Adrenalină ( Creşte Brusc cantitatea de Noradrenalină ) produsă si care ulterior provoacă dependenţe prin Supramunca, Sporturi Extreme, Jocuri de Noroc sau Cumpărături de dragul cumpărăturilor.

 

Contact